2015. december 26., szombat

Lépj elő az árnyakból! | 3+1 tipp, hogyan válhatsz népszerű bloggerré

 Már egy jó ideje fogalmazódik bennem ez a cikk, és nem olyan régen kérdeztetek is ezzel a témával kapcsolatban, így eldöntöttem, hogy végre valahára megírom ezt a cikket, a téma pedig nem mást, mint egy kis segítség, hogyan léphetsz feljebb a bloggerek ranglétráján. Mellesleg én ezt a népszerűségi "versenyt" teljes mértékben elítélem, elvégre ez az egész arról szól, hogy ki mennyire tudja eladni magát vagy éppen melyik témára kattannak éppen rá az olvasók, de ennek ellenére én mégis megpróbálok néhány tanácsot adni nektek, ami biztosan javít az esélyeiteken.

1. Jó történet
    • Akármilyen hihetetlennek tűnhet, azért a népszerű bloggerinák sem a semmitől váltak ismerté. Félreértés ne essék, egyáltalán nem alkottak tökéleteset, sőt! Viszont kemény munkával, valami olyat írtak, amilyet még senki más, vagy csak különleges módon fogalmazták meg a történetüket, esetleg egy nem szokásos szemszöget alkalmaztak.
    • Egyediség, egyediség, egyediség. Nem számít, hogy előtted már ötszázezer gimis blogot írtak, még lehet egyedi a történeted. A lényeg az, hogy pl: a te százezredik középiskolás sztorid kitűnjön valahogy a többi közül. Próbálj egy olyan dolgot (érzést, eseményt, stb), amit mások eddig nem.
    • A változatos karakterek. Ne legyenek jók és rosszak! Ha pedig valaki nagyon gonosz, adj egy okot, egy előzményt annak, hogy miért olyan, amilyen. A karaktereid személyisége pedig lehetőleg ne ugyan olyan legyen.
    • Minimalizáld a helyesírási hibákat. Tudom, tudom, már a csapból is ez folyik, de ha belegondolsz van benne igazság. Olvasd át többször, minimum kétszer, utána pedig nézesd át egy bétával! Hidd el, egy idő után már csak elgépelések lesznek!
2. Igényes küllem
    • Valószínűleg azt kérdezed, miért is van ennek szerepe ebben a cikkben. Ez igen egyszerű, emberek vagyunk, vizuális lények, akik sokszor (azaz szinte mindig) a borító alapján ítélnek. Ha van egy szép kinézeted (a szépség nem egyenlő az agyonkódolttal), akkor megvan az esélye, hogy elterjed a linked "azta de szép a dizije" címszó alatt és előfordulhat, hogy páran bele is olvasnak a történetbe. Egyébként én sok olvasómat úgy szereztem, hogy mikor teljes designt, esetleg fejlécet készítettem valakinek, megkérdezte, hogy írok-e valamilyen történetet, és mikor igennel feleltem, kért egy linket, és annyira megtetszett neki, hogy fel is iratkozott. Ez is lehet egyfajta reklám...
3. Reklám, reklám, reklám
    • Valahonnan értesülnie kell az olvasóközösségnek a blogodról, így egyértelmű, hogy elkezded népszerűsíteni a blogod. De mégis hogyan? A leggyakoribb és talán a leghatásosabb módszer a facebook-os hirdetések. Fontos, hogy legalább két naponta írj ötnél több blogos csoportba és megfelelő hirdetést készíts. Erről egy korábbi cikkemben találtok egyéb információkat.
    • Cserék. Kérj meg pár bloggerinát, hogy tegye ki a linked, cserébe te is tedd ki őt! Ez is egy remek módszer, bár sokan azt állítják nem nézik meg a linkcseréket. Én ha nem is konkrétan azt nézem, amikor lefelé görgetek a blogon, akaratlanul is észreveszem, melyik blogokat tette ki az illető, ez pedig azért jó, mert minél több helyen látja valaki a blogodat, annál valószínűbb, hogy benéz. Ezért én kitaláltam egy aranyszabályt: Legyél ott mindenhol! Azt hiszem, magáért beszél.
+1 Írói álprofil
    • Mint azt feljebb említettem, hasznosak a facebookon történő hirdetések és nagy valószínűséggel eredményesek is, azonban még egy kicsit lehet javítani az esélyeket. Készíts egy új facebook profilt az írói neveddel! Sokkal jobban össze fog forrni a neved a blogoddal, ami segíthet majd az olvasóknak beazonosítani a történeted. 
Nicolette F.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése